Tummen upp, för helvete

  Industriellt oväsen. Ljudet dränker all verbal kommunikation. Om någon säger något är det på knagglig engelska eller polska, allt som återstår är kroppsspråket. Jag måste ha gjort 273 tummar upp på min första arbetsdag. Ibland blir den besvarad, ibland inte. Don't leave me hanging here, Mr Baltikum. Visa lite respekt och ge mig tummen upp, för helvete. 




image3

Another day, another dollar

  Ännu en morgon har anlänt till den sömndruckna byn Sirevåg. Söndagen till ära blev jag skonad det brutala uppvaknadet som en technoväckarklocka innebär och blev istället väckt av regnet som kittlade mitt sovrumsfönster. I väntan på arbete passerar dagarna långsamt och när vädret håller mig inlåst finns inte mycket annat att göra än att spela The Curse of Monkey Island. 

Lättja har alltid fallit mig i smaken.






image2
  

Baltisk techno och torrt bröd

  Vaknar. Ont i kroppen efter gårdagens löprunda. Från andra sidan sovrumsdörren har den baltiska technon redan börjat pulsera. Klockan är nio och jag har varit i Norge i snart en vecka. Varannan dag har det anlänt litauer till den redan trånga lägenheten i Sirevåg. På vardagsumsbordet står det en stor skål med skuret bröd som de låtit torka i snart en vecka och som nu nått precis rätt torrhet. Tydligen skall de helst ätas med en flaska hembränt och en litauisk skvallertidning i knät.
 




 image1


RSS 2.0